5 tips för att träna din hund i uppförande

5 tips för att träna din hund i uppförande

Börja tidigt
Ju tidigare man börjar träna hunden att ha ett gott uppförande desto bättre. Det är viktigt att man kommer ihåg att om man adopterar en valp så har denna ännu inte lärt sig allting i livet. Det är din uppgift som ägare att lära hunden hur den ska bete sig i olika situationer. För att du ska kunna göra detta krävs det att du har stort tålamod och att du agerar ledare. Det är även viktigt att du arbetar med tillit. Om hunden inte litar på dig kommer den inte heller att lyssna på dig. Därför ska du börja så fort hunden kommer in i ditt liv.

Var konsekvent
När man tränar en hund i lydnad är det viktigt att man ser till att inte ge upp. Det bästa sättet att arbeta med en hund är att arbeta positivt. Se till att belöna hunden varje gång den gör rätt istället för att skälla på den varje gång den gör fel. Då kommer den att lära sig snabbare. Genom att se till att inte ge upp och ständigt arbeta för att få hunden att göra som du önskar kommer du att få de resultat som du eftersträvar. Det gäller att ha en fast hand, och detta gäller framför allt när du arbetar med hundar som redan har ett inlärt beteende.

Respektera din hund
Det är viktigt att du har tagit dig tid att lära känna din hund och dess gränser. För att du ska få de resultat som du vill ha krävs det att du litar på din hund och att den litar på dig. Det krävs även att du inte tvingar din hund till situationer som den kan känna sig obekväm i. Genom ömsesidig respekt kommer ni att kunna få de resultat som ni eftersträvar tillsammans, och det är viktigt att ni hela tiden arbetar som team. Om du respekterar din hund och hunden respekterar dig kommer ni båda vara mer villiga att glädja varandra.

Gå kurser
Även om detta är ett moment som många vill skippa bör man inte göra det som ägare. Kurser är ett fantastiskt sätt att lära sig tekniker för att arbeta med hunden och för att sedan komma vidare på egen hand. Om man upplever att man ofta har problem med att förmedla vad man vill till hunden är det en bra idé att framför allt lära sig att kommunicera med den. Som ägare är det viktigt att man inser att hunden aldrig gör fel för att den vill göra dig arg eller besviken.

Godis
De allra flesta gillar en belöning. Så fungerar det även med hundar. Om hunden är medveten om att den kommer att bli belönad när den gör något rätt kommer den att vara mer benägen att göra rätt. Därför är det en bra metod att alltid ha godis med sig när man tränar med hunden. Du behöver inte belöna den varje gång, det räcker med vetskapen om att man kan få en
belöning!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*