American Bully – Allt du behöver veta!

american bully familjehund

American Bully är en stor och muskulös hund som ursprungligen föddes upp i USA. Denna ras är känd för sin vänliga och utåtriktade personlighet, liksom för sin imponerande fysik. Om du funderar på att lägga till en American Bully till din familj är det viktigt att du lär dig mer om rasens historia och egenskaper innan du fattar ditt beslut. I den här artikeln kommer vi att diskutera allt du behöver veta om American Bully!

Fakta om American Bully

Höjd: 33-53 cm i mankhöjd Vikt: 25-45 kg Livslängd: 8-12 år Storlek: Mellan Går ihop med: familjer, erfarna hundägare, barn Barnvänlig: Ja, med rätt träning Temperament: sociala, glada, lekfull och mysiga Intelligens: Mellan Fäller: Ja Kräver aktivering: Medel Kräver motion: Mycket Energinivå: Mellan Skäller: Ja Dreglar: Mycket Ras: Blandras American Staffordshire Terrier och Pitbull Allergivänlig: Nej Färger: De flesta

Hur är en American Bully?

American Bully är en snäll hund som älskar människor och har en hög toleransförmåga. Den lyder kommandon väl, är oerhört lojal mot sin familj och är ett kärleksfullt sällskap. Eftersom amerikanska bullies föddes upp för att vara familjehundar är de bra med bebisar och barn.

Det är dock viktigt att komma ihåg att bullies inte är aggressiva. Socialisering och mild träning är nödvändiga för att få fram en American bullys barnvänliga sida.

Utseende

Hanarna är vanligtvis alltid större än honorna. American Bully är lik sina föräldrar och ser ut som en pitbull. De har en muskulös, kompakt kropp, stort huvud, djup bröstkorg och spetsiga öron. De har ovala ögon med en väldefinierad käke. De har en kort, glansig, slät och lättskött päls som du bara behöver borsta en gång i veckan. Trots att den är rätt tung och kompakt är hunden ganska smidig och aktiv.

Pälsen finns i många olika färger och mönster men inte merle färgen. Den är inte godkänd av kennelklubbar och är kopplad till flera hälsoproblem. Deras korta päls gör att de kan frysa när det blir kallt. Kika gärna på en hundtröja eller hundjacka när det närmar sig höst och vinter.

Är American Bully allergivänlig?

Nej, det är den inte. Även om den inte fäller så mycket så är den inte allergivänlig.

American Bully valp

valp american bully

American Bully är en mycket energisk och livlig ras. De är pigga och kräver mycket aktivitet. Valpar har mycket energi, så var beredd på att de måste anstränga sig för att få tillräckligt med motion och stimulans. Det är också viktigt att tidigt börja med att de ska socialisera sig med människor, djur och olika miljöer och ljud. Allt för att de ska lära sig att umgås och gå bra ihop med andra.

Se till att gå en valpkurs med din bully så din hund lär sig vem som bestämmer i er familj. Kom ihåg att rasen är väldigt envis och kräver en del tålamod att träna dem.

Hur mycket motion behöver American Bully?

American Bullies behöver inte bara motion för att hålla sig i form och friska, utan det förhindrar också att de blir uttråkade. Tristess kan leda till destruktiva, högljudda eller hyperaktiva beteenden hos hunden. Om du skaffar en american bully så se till att du har tid och utrymme för att motionera hunden minst 45 minuter per dag.

Det är bra om du har en inhägnad trädgård men det går också bra att ha hunden i en lägenhet. Så länge hunden får ordentlig motion under dagen. De gillar att leka med människor så det är perfekt om du kan skapa leker där familjen är med. Det gör att de förmodligen kommer vara mer intresserade av att vara med och bli aktiva. Då får de både mental och fysisk stimulering så de inte blir uttråkade.

motion american bully

Är American Bully lämpliga för förstagångsägare?

Nej, den passar bättre för en mer erfaren ägare. Även om dessa hundar gillar att behaga sin ägare kan de också vara envisa. De kräver konsekvent träning som en förstagångsägare inte alltid har möjlighet att ge.

Är American Bully lämpliga för barnfamiljer?

American Bully är en glad, sällskaplig, balanserad och självsäker hund. Mild och snäll mot människor. De är riktiga knähundar och ligger gärna och myser med dig i soffan. De är roliga, lojala och är en hängiven sällskapshund. Denna ras är känd för vara väldigt tolerant mot barn och vill vara sin familj till lags.

American bully är självsäker utan att vara aggresiv. Tvärtom har den ett bra och trevligt temperament. Det är en intelligent och extremt modig hund som skyddar din familj i alla lägen. Det är en riktig familjehund.

Denna ras har den amerikanska Pit Bull Terriers lojalitet och stabilitet blandat med American Staffordshire Terriers sällskapliga, älskvärda och utåtriktade personlighet. 

Hur tränar man en American Bully?

Börja inte träna din valp förrän de är 4 månader gamla. Innan dess ska du bara leka med hunden och se till att växa som de ska. När de är runt 4 månader klan du börja lära valpen några grundläggande lydnadskommandon.

Dessa hundar har ett starkt intellekt och initiativförmåga och är ihärdiga i sina ansträngningar. Detta kan göra träningen svårare. Det är inte för att de inte vill träna men de tycker om att leka mycket och är väldigt energiska.

Det är bra att anmäla dem till valpträningsklasser tidigt. Ha tålamod,var konsekvent och bestämd så kommer träningen gå fint. Använd alltid positiv förstärkning. Positiv förstärkning innebär att du belönar önskade handlingar, medan ett enkelt “nej” räcker när de gör något som du inte gillar. Att skrika och vara våldsam mot din valp är aldrig en bra idé.

Det är viktigt att din valp får erfarenhet av att interagera med andra djur, människor och till och med miljön i sig så att han eller hon kan bli en stabil, social och modig vuxen. Om du redan har en hund hemma som du tränat kan den faktiskt hjälpa dig med att lära den nya valpen reglerna i huset.

American Bully temperament

Eftersom de ser ut som en pitbull tänker många att det är en aggresiv hund. Det är inte så rasen är tänkt utan mer som en lojal familjemedlem. Däremot kräver det en hel del träning för att det ska bli så.

American Bully är en mycket social, kärleksfull och intelligent hund som uppskattar uppmärksamhet. American Bully är en glad, utåtriktad, stabil och självsäker hundras. De är en bra familjehund då de är snälla och tillgivna och tycker om människor.

De tycker om att visa att de tycker om dig genom att ge dig mer pussar och dregel än vad du kanske klarar av. De skyddar familjen och är som sagt väldigt lojala.

American Bully Hälsa

Detta är en relativt frisk hundras som inte har några större problem med hälsan. Däremot har de några mindre problem som de kan drabbas av.

Rastypiska sjukdomar hos American Bully:

 • Dysplasi på höftled och armbåge
 • Hudproblem
 • Tandlossning
 • Allergi
 • Öroninfektioner

Rengör hundens öron varje vecka. Ta en fuktig trasa eller bomullsboll doppad i rengöringsmedel för öron för att undvika öroninfektioner

Borsta tänderna minst 1-2 gånger i veckan. Då får du bort tandsten och bakterier som kan orsaka dålig andedräkt. Det minskar också risken för tandlossning. Det är inte alla hundar som gillar att borsta tänderna så ge gärna en positiv förstärkning i form av hundgodis när du borstat tänderna. Gör det till en rolig upplevelse så kommer det gå mycket lättare.

Kom ihåg – köper du en valp från en seriös uppfödare ökar chanserna för att din hund slipper drabbas av sjukdomar.

Skötsel och pälsvård

En American Bully har en slät och rak päls. De fäller lite och behöver borstas en till två gånger i veckan. Då får du bort lös päls samtidigt som du håller deras päls glansig. Genom att borsta pälsen regelbundet gör det att din hund blir van vid det och tycker om det.

Bada hunden en gång varannan månad eller om de är väldigt smutsiga. Kom ihåg att använda ett bra hundschampo. När du badar en Bully får du bort gammal och lös päls så ny päls kan växa fram. Tänk på att inte bada din hund allt för ofta då det kan orsaka hudproblem som eksem.

Klipp gärna klorna när de är så långa att de börjar närma sig golvet. Det brukar ta 2-4 veckor innan de är så långa. Börja tidigt med att leka och röra vid tassarna. Det kan göra att det blir lättare att klippa klorna sen. Det är inte alla hundar som uppskattar att göra det.

Kost och mat

Vad äter en American Bully? Se till att valpens mat är näringsrik och speciellt framtagen för medelstora och stora hundraser. Det är viktigt att de får i sig alla de näringsämnen de behöver.

Ta gärna och ge din hund ett tuggben som hjälper till att rengöra din hunds tänder och få en friskare andedräkt.

Bakgrund och historia till American Bully

American Bully är en relativt ny ras som uppstod i USA mellan 1980 och 1990. De ses därför som en relativt ny ras. De är avkommor av en American Staffordshire Terrier, en American Pitbull Terrier och American Staffordshire.

Frågor och Svar

 1. Är en American bully aggresiv?

  Nej, inte naturligt. Däremot kräver de en del träning så du får en tillgiven, lojal och fin sällskapshund.

 2. Hur mycket kostar en American Bully?

  En American Bully kostar mellan 15 000 till 30 000 kronor. Det beror helt på vilken uppfödare, föräldrar, färg och storlek.

 3. Är American Bully en godkänd ras av Svenska kennelklubben?

  Nej, i nuläget är det inte en godkänd hundras i Sverige. Den är godkänd av Europeiska kennelklubben.

Behöver du mer information?

För mer information om hur du hittar den bästa hundrasen för dig och din livsstil kan du surfa runt på vår hemsida och läsa om olika hundraser. Du kan också kommentera eller maila in din fråga direkt till oss. 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*