Bästa hundbädden

Hunden är människans bästa vän och naturligtvis ska den då behandlas som sådan. De allra flesta hundägare rår om sin fyrbenta vän på allra bästa sätt och ser till att mat, vatten, kärlek och promenader alltid finns på schemat. Precis som alla andra djur behöver hunden komma ut och röra på sig, få motion och använda musklerna i sin kropp. Efter en lång skogspromenad är det inte ovanligt att båda hundägaren och hunden är trötta, så vad behöver då en hund för att varva ner?

De allra flesta hundar har inte speciellt höga krav. För att vilan eller sovstund ska bli bekväm krävs sällan mer än en skön filt att få vila huvudet på. Vissa hundar har sedan mycket låg ålder fått godkänt att ligga i både soffa och säng, vilket naturligtvis blir förstahandsaslet för den hund som får välja.

Alla hundägare vill dock inte ha sin vän på samma ytor där man själv sover eller sitter. Hundar kan fälla en hel del hår och drar gärna med sig smuts utifrån. Vill man som hundägare ändå se till att hunden har en bekväm plats att vila på, kan en hundsäng vara precis det som man behöver.

En hundsäng kan se mycket varierande ut beroende på vilken typ av affär eller shop man handlar från. Vanligtvis är hundsängen rund, med en mjuk och lite stadigare botten. Kanterna är upphöjda och vadderade, så att hunden kan känna att den kan krypa ihop och få den trygghet som den behöver. Det finns både små och störa hundsängar, så att de ska kunna passa alla olika typer av raser och storlekar. Även färgerna på hundsängen kan variera väldigt mycket. Det finns allt från neutrala färger och dova mönster, till sängar som är riktigt färgglada och lekfulla.

Var hundsängen ska placeras är upp till ägaren att bestämma. Vill man att hunden sover i vardagsrummet är det bäst att hundsängen står på en säker plats, fri från sladdar eller andra saker som kan skada hunden. För den som vill går det självklart bra att även ha hundsängen i samma sovrum som man själv sover och det viktigaste är att sängen är placerad på en plats som är lugn och fridfull och där hunden kan vara ifred om den så önskar.

Är man pysslig av sig kan det vara roligt att sy sin egen hundsäng till sin vän. Välj ett tyg som känns mjukt och skönt mot huden, men se till att du gör tyget avtagbart och tvättbart. För en yngre hund är det inte ovanligt att olyckor händer i hundsängen, vilket gör att den naturligtvis kommer behöva tvättas. Det finns många bra och roliga sidor på nätet där du kan hämta inspiration, mått och tekniker som du kan använda dig av, för att skapa en säng som passar just ditt hem och din hund. Syr du din egen hundsäng så se till att det inte finns några lösa trådar som hunden kan fastna i eller råka få i sig, men även att tyget du valt är slitstarkt och håller en hög kvalitet.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*