Bästa hundgps 2024 – håll alltid koll på din hund

Bästa hundgps

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Om du jagar mycket med din hund eller bara är ute mycket i skog och mark kan det vara bra att ha en hund-gps eller en gps-spårare på din jycke. Det gör att du enkelt kan hålla koll på var du har din vän när ni är ute i skogen eller på andra platser där du vill ha full koll. Vi har testat några av de produkter som finns på marknaden och utsett bästa hund-gps i prisklasserna budget, mellan och premium. Det kommer göra valet enklare för dig.

En hundspårare eller hundpejl är en sändare du fäster i ett halsband på din vovve. Om hunden sedan drar iväg där du inte kan se den kan du alltid pejla in dig på din tracker via en app i telefonen och enkelt spåra upp hunden och vart den befinner sig. Perfekt för jakt eller om du bara vill hålla koll på din vovve när du inte är hemma till exempel. Läs vidare för att ta del av vårt bäst i test av hund-gps!

Hund-GPS Bäst i test

WeHunt GPS Plus - bästa hund-gps premium

WeHunt GPS - bästa hund-gps premium
 • Tillverkad i Sverige
 • Lång batteritid
 • Obegränsad räckvidd
 • Vattentät
 • Lätt
 • Inbyggd mikrofon
 • Uppringningsfunktion
 • Lång batteritid
 • Hållbar
 • Vattentät
 • Spårar rörelse och beteenden
 • Kan användas för att upptäcka medicinska problem eller vid rehabilitering
 • Global platsspårning
 • Vattentät
 • LIVE-läge (platsen uppdateras var 2:a, 3:e sekund)
 • Lång batteritid

 

Bästa hund-gps

Ju mer du kan få ut av din hund-gps desto bättre är det. Men alla modeller har tyvärr inte alla funktioner. De dyraste gps till hund har lite extra funktioner såsom mikrofon och andra användbara detaljer som kan vara bra att ha när det kommer till gps sändare till hund. Det är alltid bra om du kan få en så aktuell uppdatering som möjligt av var hunden befinner sig, samt att batteriet räcker länge och att räckvidden helst är obegränsad – vem vet hur långt bort din vovve kan ta sig när hen får upp ett spår. Se nu efter varför vi utsett följande tre modeller till vinnare i vårt test!

WeHunt GPS - bästa hund-gps premium

Funktioner: inbyggd mikrofon, uppringingsfunktion Batteritid: lång Vikt: 176 g Vattentät: ja

WeHunt GPS - bästa hund-gps premium

Med den här lyxiga modellen från WeHunt har du full koll på var din jycke befinner sig när ni exmepelvis är på jakt eller i andra sammanhang där man vill veta var hunden är på ett snabbt och enkelt sätt. Denna gps-spårare har obegränsad räckvidd inom EU/ESS, vilket är perfekt om man åker mycket mellan olika länder med sin hund. Då vet du att den alltid fungerar. Batteritiden är också lång och räcker i flera dagar. Dessutom har den trådlös laddning vilket är väldigt behändigt.

Om ni befinner er i blötmarker eller är ute i regn behöver du inte oroa dig för att din hundpejl slutar fungera – den är nämligen helt vattentät. Även om hunden tar ett snabbt dopp. Var 5-60 sekund uppdateras hundens position som du kan följa via en app och ett abonnemang. Om du är en del av ett jaktlag kan du också dela hundens position med alla i laget utan att de behöver abonnemang. Vi är riktigt nöjda med den här hund-gpsen och tycker den levererar precis som den ska för det priset. Vi tycker extra bra om mikrofonfunktionen som gör att du kan ringa upp gps:en och höra vad som pågår omkring. Detta tillsammans med den obegränsade räckvidden och långa batteritiden samt vattentätheten gör den till bästa hund-gps i premiumklassen i vårt bäst i test!

Funktioner: spårar rörelsebeteende Batteritid: 6 mån Vikt: liten och nätt Vattentät: ja

Hunden är människans bästa vän – men ibland är det inte alltid så lätt att förstå sig på sin lille fyrfotande vän. Då kan den här Activity Trackern från Animo komma väl till pass. Den spårar nämligen hur din hund rör sig under dagen och natten. Men däremot får du inga rapporter om var hunden befinner sig som med en vanlig hund-gps. Säg till exempel att du misstänker att din hund har loppor men kan inte vara hemma och övervaka vad hunden gör när du inte ser. När du sätter på trackern på hundens halsband kommer den att känna av vilken typ av intensitet det är på den aktivitet vovven har för sig; hög, medium eller låg. Du kan koppla upp dig till en speciell app där du kan analyser om hunden rört sig på natten till exempel, och kliat sig mycket i sekvenser. 

Batteritiden är lång och håller i hela 6 månader samt att den är vattentät och väldigt hållbar. Eftersom den bara består av en liten knapp i stort sätt så kommer hunden inte märka av att trackern sitter på halsbandet. Vi utser den här modellen till bästa hund-gps i mellanklassen, även om det tekniskt sett inte är en gps. Men vi älskar att man kan hålla koll på sin hunds hälsa på det här sättet. Passar perfekt vid rehabilitering också, när du vill ha mer uppsikt och kontroll. En riktig höjdare!

Funktioner: global platsspårning, aktivitetsspårning, LIVE-läge Batteritid: 5 dagar Vikt: lätt Vattentät: ja

I budgetklassen utser vi Tractive som bästa hund-gps i detta bäst i test. Anledningen är att du får så mycket för pengarna och den fungerar mycket bra på alla sätt. Med den här modellen får du en global platsspårning, vilket innebär att du har täckning i ca 150 länder världen över. Inte för att det kanske alltid är så nödvändigt, men varför inte! Utöver det har gpsen också ett så kallat LIVE-läge. Det betyder att du kan få uppdatering på din hundsposition var 2-3 sekund. Det är riktigt bra. 

Vattentät är den också ifall att det blir ett plums någonstans ute i vildmarken eller om regnet fullkomligt öser ner. Batteriet räcker i 5 dagar innan det behöver laddas. Inte väger den mycket heller. Väldigt lätt i vikten och kan utan problem fästas i hundens  halsband. Denna sändare har också en aktivitetsspårning som visar dig med vilken intensitet hunden rör sig för tillfället och du kan även gå tillbaka i appen och analysera rörelsebeteenden. Vi är otroligt nöjda med den här prisvärda hund-gpsen och kan varmt rekommendera den!

Andra testade hund-spårare

Du kanske letar efter lite andra funktioner på din hund-gps än just de som vinnarna i detta test har. Därför tänkte vi också gå igenom de modeller vi har jämfört med, eftersom du även kan hitta en del guldkorn här. Sysslar du och din jycke med jakt kan det vara värt att investera i en riktigt bra gps-spårare som har många funktioner och möjligheter för både dig och ditt jaktlag. Det kan bli många timmar ute i skog och mark och väder och vind kan vara väldigt varierande. Köp en modell som håller om du ska använda den ofta eller under långa perioder.

Funktioner: global platsspårning Batteritid: 480 h Vikt: 38 g Vattentät: ja

Varför ha en stor kloss runt halsen när man kan ha en liten nätt sak som denna hund-gps! Den är svenskdesignad och går att använda över hela världen om så behövs. Har du en liten hund eller kanske till och med en katt som du vill spåra och ha koll på passar den här utmärkt. Den väger bara 38 gram och är vattentät. Du kan lätt fästa den på ditt djurs halsband. Batteriet räcker i 480 timmar, vilket är helt godkänt. 

Du behöver både en app och ett abonnemang för att kunna använda den här hundpejlen, men så är det med de flesta modeller. Vi hade dock gärna sett lite fler användbara funktioner än vad som finns på denna eftersom priset är ganska högt. Men det är en mycket bra hund-spårare som passar både små och stora djur. 

Garmin T5 hund gps

Funktioner: vattentät på 10 meters djup, LED-lampor Batteritid: 24-48 h Vikt: 188 g Vattentät: ja

Garmin T5

Med den här hund-gpsen kan du hålla kolla på din hund inom en radie på 14,48 km bort. Det är en kraftig pjäs som är riktigt hållbar och helt vattentät. Så långt som 10 meters djup kan den befinna sig på och fortfarande fungera. Sändaren har även en LED-lampa som lyser svagt i mörker och som kan ses på 100 meters avstånd. Passar väldigt bra när du ska spåra upp hunden och det börjar mörkna. 

GPS:en sitter på ett orange halsband som också har en antenn. Vi tycker att den här modellen är aningen klumpig, men den är otroligt hållbar och robust. Funktionerna är helt okej, men räckvidden hade kunnat vara lite längre trots allt. Det finns billigare modeller som har längre räckvidd än 14, 48 km. Om din hund gillar att kasta sig i vattnet lite hipp som happ kommer du dock att behöva denna. Vattentätheten imponerar.

Garmin Alpha + T5 "Nordic"

Funktioner: vattentät på 10 meters djup, ljud och vibrationer, kamera går att köpa till, pekskärm anpassad för handskar Batteritid: 24-48 h Vikt: 200 g Vattentät: ja

Är man del av ett jaktlag kan det finnas en del fördelar med att alla har exempelvis en Alpha-enhet. Då kan ni alla spåra hunden utan problem. Hund-gpsen är dessutom utomordentligt bra och har en mängd funktioner som kommer väl till pass speciellt om du har en väldigt lydig hund som du tränat att reagera på vibrationer och ljud. I halsbandet finns det nämligen en funktion som ger ifrån sig vibrationer och en som ger ifrån sig ljud. Så om hunden är tränad kan du styra den på avstånd med hjälp av dessa.

Modellen är också helt vattentät och kan vara på 10 meters djup utan att gå sönder. Pekskärmen är extra lätt att använda med handskar och är anpassad för detta. Det gör den lätt att hantera ute i kylan. Vill man går det att komplettera även med en hundkamera så at du kan följa vad som sker via bild. Här får du punga ut några tusenlappar men du får en mycket bra hund-gps för pengarna och du kan använda den på många sätt.

Funktioner: obegränsad geografisk täckning Batteritid: 170 h Vikt: 99 g Vattentät: ja

Om du investerar i denna hund-gps kommer du få en apparat som i stort sett aldrig blir omodern. Alla uppdateringar och tillägg sker nämligen i appen. På så sätt behöver du aldrig fundera över om du har den senaste programvaran och om du hänger med i utvecklingen. Denna hundpejl är liten och smidig, passar bra till jakt eftersom alla i jaktlaget kan följa hundens spår och position. 

Batteritiden är inte så hemskt lång på 170 timmar men räcker gott och väl för några dagar på jaktsäsongen. Det följer med laddare till både USB och eluttag. GPSen är också vattentät ifall det är busväder eller finns risk för att enheten blir blöt. En smidig och enkel hund-spårare som inte kostar allt för mycket men ändå är väldigt användbar.

Vanliga frågor och svar hund-gps

 • Vad är en hund-GPS?

  En hund-GPS är en sändare du fäster runt hundens hals och som gör att du sedan kan spåra hunden när den rör sig på ett stort område. Många jägare använder sig av en sådan under jaktsäsongen, men det kan även komma väl till pass vid andra tillfällen såsom när du inte är hemma och vill hålla koll på hur hunden rör sig. 

 • Hur fungerar en hund-GPS?

  En hund-GPS fungerar egentligen precis som en vanlig GPS du använder i bilen eller när du bara behöver hitta en specifik plats. Skillnaden här är att det finns lite andra funktioner som kan vara användbara i detta syfte. Men rent tekniskt fungerar det så att GPSen har kontakt med sateliter i rymden som hela tiden skickar signaler och pejlar av var enheten som skickar signalen befinner sig. Sedan kan du läsa av det hela i din app och se på en karta var hunden är.

 • Vilken hund-GPS är bäst?

  Vi vill gärna rekommendera vinnaren i vårt bäst i test, nämligen WeHunt GPS - bästa hund-gps premium. Vi anser att den är bland de absolut bästa gps till hund du kan hitta för en rimlig peng. Förutom att den är tillverkad i Sverige så har den också lång batteritid, inbyggd mikrofon och obegränsat med räckvidd. Kan det bli bättre!

 • Hund-GPS utan abonnemang

  Det finns hund-gps utan abonnemang, men de är ganska få och svåra att hitta. De som inte kräver abonnemang är oftast mer av en aktivitets tracker som spårar hur hunden rör sig under en viss tidsperiod, exempelvis under natten. Det vill säga att du kan se om hunden kliat sig frenetiskt en natt till exempel.

 • Ska jag ha en hund-GPS eller pejlare?

  En pejlare och en hund-gps är i stort sett samma sak, men en pejlare är mindre och smidigare än en riktig GPS. Pejlaren har också färre funktioner än den vanliga GPS:en. Men båda två spårar din hunds position. Behöver du längre räckvidd rekommenderas en riktig GPS.

 • Köpguide till bästa GPS för hunden

  Innan du köper din hund-spårare ska du tänka på hur stor din hund är och vilken typ av gps som passar din jycke bäst. Fundera också över vad du vill använda den till; jakt, motion eller långvandringar till exempel. Behöver du kanske en extra vattentät enhet? Eller ska den vara extra lätt? Behöver du kunna ringa upp enheten och höra hundens omgivning eller kanske rent av följa hen med en liten kamera. Det finns många möjligheter med en hund-gps och det viktigaste är nog egentligen att skilja på vad som bara är en aktivitets spårare, en pejlare och vad som är en riktig GPS.

  Aktivitets spåraren är den enklaste modellen som inte spårar hundens position, bara intensiteten på hundens rörelser. Pejlaren är en mindre och mindre avancerad modell av en GPS och hund-gps är den modell med flest funktioner och bäst räckvidd. 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*