Bästa kaninhagen 2024

recensioner av kaninhage

Letar du efter den bästa kaninhagen för dina lurviga vänner? Utforska våra recensioner av de bästa kaninhagarna och hitta den perfekta kombinationen av säkerhet, storlek och funktion för dina kaniners behov. Vare sig du behöver en robust och hållbar design eller en flexibel och portabel hage, vi har täckt allt för att hjälpa dig att fatta det bästa beslutet för dina älskade kaniner.

[toc]

Bäst i test kaninhage 

Vilken är egentligen den bästa kaninhagen och vad är det som gör att en kaninhage är bra? Vi har jämfört kaninhagar och skrivit ner våra tips för vad som är viktigt att tänka på. Läs vidare för att upptäcka varför vår testvinnare är det bästa valet för dina kaniners komfort och säkerhet.

Kerbl Luxury Kaninhage med gallertak

Mått: B220 x D103 x H85 cm. Gallermaskor: 3,5 cm Solskydd: B75 x H135 cm

bästa kaninhagen för utomhusbruk

Kerbl Luxury kaninhage med galler-sadeltak är en bra kaninhage som erbjuder en stor och säker plats för kaniner att utforska och njuta av utomhusmiljön.Tack vare att det är ett gallertak på så slipper du att katter eller rovfåglar skadar dina kaniner. Det hjälper också till att de faktiskt stannar i hagen. 

I kaninhagen har du tre dörrar vilket gör det enkelt att komma åt och hantera kaninerna. Matning, rengöring och allmän interaktion blir smidigare och mer bekväm.

Monteringen av kaninhagen är också enkel och problemfri. De olika delarna fästs ihop med stänger som trycks ner i jorden för att förankra inhägnaden stadigt i marken. Det är en snabb och effektiv process att få hagen på plats och redo att användas.En nackdel är dock att den saknar golv och vi vet alla att kaniner gillar att gräva. Se därför till att hålla koll på dem så du slipper jaga rätt på dem i trädgården. 

Den stora inhägnaden ger dina kaniner gott om utrymme att knapra gräs, leka och springa runt. Dessutom ger inhägnaden dem möjlighet att upptäcka omgivningen, stimuleras och njuta av färskt gräs.

För att förbättra komforten för dina djur medföljer även ett solskydd som ger skugga under varma och soliga dagar. Det är viktigt att använda solskyddet, särskilt när djuren spenderar längre perioder i inhägnaden, för att skydda dem mot överhettning och för mycket direkt solstrålning. Den täcker däremot bara en begränsad del av hagen så det kan vara bra att få på ett solskydd till. 

Sammanfattningsvis är Kerbl Luxury kaninhage en gedigen och pålitlig utehage som ger dina kaniner en trygg och rymlig utomhusmiljö att njuta av. Den erbjuder fördelarna med storlek, skydd och enkel åtkomst till dina älskade husdjur.


Kaninhage av nylon

bästa kaninhage för resan

Mått: B116 x D116 x H52,5 cm Gallermaskor: Inte tillämpbart Solskydd: B75 x H135 cm

Denna 8-kantiga hage av nylon är en praktisk lösning för att låta kaninerna få komma ut och leka under dagen. Den är särskilt lämplig för kortvariga aktiviteter och resor.

Hagen är tillverkad av högkvalitativt nylonmaterial som är robust och tvättbart. Den finns i tre olika storlekar och är idealisk för kaninerna men även marsvin eller hundar. Med sin låga vikt och snabba monterings- och nedmonteringsfunktion är den perfekt att ta med på resor eller använda som ett smidigt tillbehör i trädgården.

Nylonmaterialet är hållbart och kan enkelt tvättas.Eventuell smuts på hagens botten kan enkelt torkas bort med en fuktig trasa. Golvet kan också sättas i eller tas bort, vilket är praktiskt om du vill låta ditt marsvin eller kanin knapra på färskt gräs i trädgården. Hagen har fönster i nätduk runtom, vilket ger fri utsikt åt alla håll och gör att luften kan cirkulera utan problem.

Det finns två ingångar som kan stängas och rullas upp för att du ska komma åt kaninerna. Ett solnät ingår också, vilket ger skugga så inte kaninerna blir för varma. Hagen är perfekt för att 

Sammanfattningsvis är denna nylonhage ett praktiskt alternativ för att ge kaniner en säker och skyddad miljö för lek och utforskning. Kom ihåg att ha uppsikt över kaninerna då de kan börja tugga på materialet. Gör de det tillräckligt länge kan det gå hål. 


Andra testade kaninhagar

Det finns ett stort utbud av kaninhagar och de passar olika behov. Vi har försökt att hitta ett varierat utbud att jämföra. Alla kan däremot inte vinna och här hittar du de hagar som vi jämfört men som inte blivit testvinnare. 

vidaXL Kaninhage 2 paneler 110x79x54

Mått: B110 x D79 x H54 cm. Gallermaskor: 3 cm Solskydd: B75 x H135 cm

kaninhage med gallergolv

Denna kaninhage är en mindre kaninhage som är pålitlig och säker. Den är perfekt för att hålla dina kaniner trygga och bekväma med galler runtomkring och även golv. 

Tillverkad av slitstarkt galvaniserat järn, är denna kaninhage konstruerad för att vara robust och hållbar. Du kan vara säker på att den kommer att hålla länge med minimalt behov av underhåll. Dess hållbara material ger dig tryggheten att dina kaniner är säkra inom inhägnaden.

En annan fördel med denna kaninhage är dess separata rum med paneler. Detta ger kaninerna möjlighet att vara tillsammans, samtidigt som de har sina egna utrymmen om de skulle bli sura på varandra. Detta är särskilt användbart om du har flera kaniner och vill ge dem en strukturerad och organiserad miljö.

Med måtten 110 x 79 x 54 cm (L x B x H) och panelstorlekarna 54 x 54 cm eller 78 x 54 cm (L x B), erbjuder denna kaninhage tillräckligt med utrymme för dina kaniner att röra sig fritt och bekvämt. 

Sammanfattningsvis är denna kaninhage en pålitlig och säker lösning för att ge dina kaniner en trygg och bekväm utomhusmiljö. Dess slitstarka material och separata rum är fördelar som gör den till ett utmärkt val för kaninägare.


Ferplast 8-kantig utomhushage

Mått: B57 x H76,5 cm x 8 stycken galler.  Finns i två olika höjder och du monterar själv ihop den till önskad storlek Gallermaskor: 3,1 cm Solskydd: B75 x H135 cm

tillfällig kaninhage

Denna åttakantiga utomhage från Ferplast är den bra lösning för kaninägare som vill ge sina smådjur möjligheten att springa fritt och njuta av utomhusmiljön. Tillverkad av robust stål, är denna utehage hållbar och tålig nog för att klara av utomhusbruk.

Monteringen är enkel och flexibel. Utehagen består av åtta individuella element som kan kopplas samman med clips. Du kan anpassa formen och storleken på inhägnaden efter dina behov och plats i trädgården. Om du föredrar en fyrkantig inhägnad istället för en åttakantig kan du enkelt använda färre element.

När det är dags att flytta eller förvara hagen, kan den enkelt vikas ihop för att spara utrymme. De avtagbara plasthandtagen gör transporten enkel och smidig.

Med Ferplast utehage får du en pålitlig och praktisk lösning för att ge dina kaniner och marsvin en säker utomhusmiljö. Som med många andra kaninhagar saknar den golv. Det är alltid en risk när vi pratar om grävande kaninen.  

Den flexibla monteringen, integrerade dörren och möjligheten att vika ihop den för förvaring är fördelar som kommer att underlätta din hantering av utehagen. 

Tänk också på att ordna ett bra solskydd så det inte blir för varmt för kaninerna. Det går också bra att ställa den på en skuggig plats men tänk på att solens strålar rör sig och skuggan likaså. 


Trixie Natura Utomhushage

Mått: B150 x D150 x H53 cm

Trixie Natura Utomhushage är en bra lösning för kaninägare som vill ge sina kaniner möjlighet att njuta av utomhuslivet. Denna kaninhage levereras med ett tillhörande kaninhus och kan användas av flera kaniner samtidigt.

Med en storlek på 150×150 cm och en höjd på 53 cm ger denna hage tillräckligt med utrymme för kaninerna att sträcka på sig och röra sig fritt. Hagen kan också förlängas genom att koppla ihop flera hagar eller kaninburar om så önskas.

Trixie Natura Utomhushage är tillverkad av betsad furu och har ett nättak för att skydda kaninerna från rovdjur och förhindra att de hoppar ut. Taket kan delvis öppnas och har krokar som säkerställer att det inte blåser av vid stark vind.

Hagen har två dörrar som kan kopplas ihop med valfria Trixie Natura-burar om man vill. Dörrarna kan också tas bort om man bara önskar en öppen hage.

Med Trixie Natura Utomhushage får dina kaniner en säker och rymlig utomhusmiljö där de kan leka och utforska. 

Det tillhörande kaninhuset ger en extra mysig plats för kaninerna att dra sig tillbaka till och få lite lugn och rå. Inreder du kaninhuset rätt kan du också använda den för kaninerna under de varmare månaderna. Eftersom den står direkt på marken kan kyla tränga in underifrån vilket inte är bra. 


Vanliga frågor och svar om kaninhagar

Varför behöver din kanin en utomhushage?

Kaniner är livliga varelser som kräver mental och fysisk stimulans för att trivas. Utan en lämplig inhägnad kan de uppleva tristess, frustration och till och med hälsoproblem. En kaninhage erbjuder många fördelar för din lurviga kompis, så som:

 1. Motion och lek: Kaniner är kända för sitt lekfulla sätt. Bästa Kaninhagen ger gott om utrymme för dem att hoppa, leka och utforska, vilket främjar fysisk aktivitet och övergripande välbefinnande.
 2. Säkerhet: En trygg inhägnad är viktig för att skydda din kanin från potentiella faror, såsom rovdjur eller farliga saker att täta.
 3. Efterlikna naturlig miljö: Kaniner är naturliga grävare. En bra kaninhage kan utformas för att likna deras naturliga livsmiljö, med tunnlar, gömställen och mysiga utrymmen som tillfredsställer deras instinktiva behov. 
 4. Mentalt stimulans: Med olika leksaker, hinder och interaktiva element håller en kaninhage din kanin mentalt stimulerad, vilket förebygger tristess och relaterade beteendeproblem.

Nu när vi har förstått hur viktig en kaninhage kan vara, låt oss utforska hur du kan skapa en för din älskade kanin.

Viktigt att tänka på med kaninhage: 

När det gäller tillfälliga kaninhagar som används utomhus, är det viktigt att tänka på följande:

 1. Säkerhet: Se till att hagen är tillräckligt robust och säker för att förhindra att kaninerna rymmer eller att rovdjur kan komma in. Kontrollera regelbundet att hagen är ordentligt stängd och att inga hål eller skador har uppstått.
 2. Skugga och skydd: Se till att kaninerna har tillgång till skugga och skydd från starkt solljus och extrema väderförhållanden. Placera hagen på en plats där den delvis är skyddad från vind och regn. Ett solskydd eller ett tak över hagen kan vara användbart för att ge extra skydd.
 3. Giftiga växter: Undvik att placera kaninhagen i närheten av giftiga växter som kan vara skadliga om kaninerna äter dem. Se till att det finns tillräckligt med säkra och ätbara växter i hagen.
 4. Insyn och uppsikt: Håll alltid kaninerna under uppsikt när de är i hagen, även om det är en tillfällig konstruktion. Kaniner är skickliga och snabba på att gräva och klättra, så det är viktigt att vara medveten om deras aktiviteter och eventuella försök att hoppa över eller gräva sig under hagen.
 5. Foder och vatten: Se till att kaninerna har tillgång till färskt vatten och ett lämpligt foder i hagen. Placera vattenskålen på en stabil yta för att undvika att den spillas eller välts.
 6. Sanitet: Rengör och underhåll hagen regelbundet för att säkerställa en ren och hygienisk miljö för kaninerna. Ta bort spillning och eventuella skadliga föremål som kan ha hamnat i hagen.
 7. Tillräckligt stort utrymme: Se till att hagen erbjuder tillräckligt med utrymme för kaninerna att röra sig, hoppa och leka. Kaniner behöver tillräckligt med plats för att kunna utforska och bli stimulerade.

Kom ihåg att kaninhagar, för det mesta, är avsedda för kortvarig användning och kan inte ersätta en permanent, säker och bekväm livsmiljö för dina kaniner. För att du ska kunna använda en kaninhage året runt måste du ha ett kaninhus och se till att efterfölja vissa regler och rekommendationer för att kaninerna ska trivas och må bra. Kolla upp detta innan du placerar din kanin utomhus på heltid. 

Kan jag ha en permanent kaninhage där mina kaniner kan vistas året om?

Det är möjligt att ha tamkaniner utomhus året runt, men enbart en hage räcker inte. För att kaninerna ska trivas och må bra behöver de ett isolerat hus att bo i och gott om halm i buren. 

Säkerheten är viktig, se till att buren är rymningssäker och skyddad mot rovdjur. Om du inte har en hage måste du låta kaninen vara i sele med koppel för att kunna springa av sig.

Inomhus kan kaninen få röra sig fritt, men du bör vara försiktig med att den inte gnager på sladdar eller andra saker som kan vara farliga. Det kan vara praktiskt att ha ett förberett område för kaninen där ömtåliga föremål hålls undan.

Vilken är den bästa kaninhagen?

Kan jag ha mer än en kanin i hagen?

Svar: Ja, om du har flera kaniner bör du se till att inhägnaden är tillräckligt stor för att rymma dem alla bekvämt. Det är också viktigt att övervaka kaninernas beteende för att se att de trivs tillsammans.

Hur kan jag göra kaninhagen mer stimulerande?

Svar: Lägg till leksaker, tunnlar och gömställen i inhägnaden för att ge din kanin mer att utforska och interagera med. Du kan också byta ut leksakerna regelbundet för att det fortsatt ska vara intressant.

Hur kan jag göra hagen säker för min kanin?

Svar: Se till att inhägnaden är säker genom att täcka eventuella potentiella faror, som skarpa kanter eller giftiga växter. Kontrollera regelbundet inhägnaden för eventuella skador eller svaga punkter som kan utgöra en risk för din kanin.

Vilka andra saker är bra att ha i hagen?

Svar: Även om inhägnaden är tillfällig kan du inkludera en mysig sovplats, en matskål och en vattenflaska i inhägnaden. 

Behöver kaniner tillgång till friskt gräs?

Svar: Ja, kaniner älskar att tugga på färskt gräs. Om möjligt kan du sätta hagen på ett område med friskt och bra gräs så de har gott om mat. 

Bästa kaninhagen – slutsats

När det gäller att välja den bästa kaninhagen finns det flera faktorer att överväga, inklusive säkerhet, storlek och funktionalitet. Baserat på våra recensioner och jämförelser kan vi dra slutsatsen att Kerbl Luxury Kaninhage med gallertak och Kaninhage av nylon är två av de bästa alternativen. Två helt olika behov men gör jobbet och till ett bra pris!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*