Bästa kattklösen 2019

Bäst i test ⋆ Vinnaren och favoriten i vår jämförelse

Om du inte vill läsa mer utan vill köpa den rekommenderade kattklösen, klicka nedan.

Klösmöbel Palamos


Köp nu >> klicka här

De flesta kattägare vet att en katt har ett stort behov av att få klösa för att må bra. Detta klösande vässar klorna och håller dem fräscha samtidigt som det tränar upp kattens muskler. Beteendet är också ett sätt för katten att markera sitt revir och visa att här bor det någon med klor i topptrim så se upp. En kattklös är helt enkelt svaret på alla kattägares dröm i form av en möbel som katten kan gå loss på hur mycket den vill. Det finns ett stort utbud av klösmöbler och olika sorters klösträd för detta basala behov.

Naiva kattägare inser ganska snart behovet av en klösmöbel om de av någon anledning inte känt till detta tidigare. Katten klöser annars på det som finns tillgängligt eftersom detta behov ligger i kattens natur. Här kan favoritmöbeln bli utsatt för en rejäl avhyvling. Det finns dessutom olika varianter av möbler som passar den individuella kattens humör och personlighet. Stora och lite vildare katter kan med fördel till exempel använda en möbel som fästs i taket för att ge så mycket stabilitet som möjligt. En väldigt nyfiken och social katt uppskattar en hög klösmöbel som med fördel kan placeras nära ett fönster så att katten i lugn och ro kan iaktta sin omgivning samtidigt som den får utlopp för sina riviga aktiviteter.

Många klösmöbler har flera våningar med platåer och små krypin som gör hela upplevelsen mångsidig och intressant för de flesta katter. Om husse eller matte bor trångt finns det lösningar även för detta problem i form av klösbrädor som kan hängas på väggen eller fästas på golvet. Klöspelare är också ett alternativ om man har ont om utrymme. Både pelare och vägghängda varianter gör dessutom att katten kan sträcka ut ordentligt när den klöser. På så sätt får den pälsklädda lilla vännen lite välbehövlig stretching på samma gång.

Hur man får katten att förstå var den får klösa är en uppgift i sig. Det finns några enkla knep för att visa katten hur man använder den nya klösmöbeln. Eftersom de flesta katter tycker om doften av kattmynta kan man gnida in möbeln med detta. Positiv förstärkning är en metod som alltid är att föredra. Genom att uppmuntra katten i närheten av klösmöbeln kan intresset väckas. Det är heller inte fel att visa hur rolig kattklösen är genom att leka, busa, gosa och umgås med katten där. Så fort katten klöser där den inte ska är det en god idé att genast flytta den till rätt möbel.

Katter är självständiga och de kan också vara ganska petiga. Om katten har fått för sig att klösmöbeln är felplacerad kan man prova att flytta runt den för att se om den blir mer intressant. Kattklösen är kattägarens bästa vän förutom katten själv naturligtvis.

Olika sorters klösmöbler

Alla katter älskar att klösa och eftersom denna klovässning är ett naturligt beteende behöver även den tama huskatten få tillgång till någon form av kattklös för att lämna möbler och övrig inredning ifred. Om man dessutom har en riktigt aktiv katt som har behov av sysselsättning kan till exempel ett klösträd vara en multifunktionell leksak att spendera många roliga timmar i.

Det finns ett stort utbud av klösmöbler där enklare och mer billiga varianter samsas med stora och avancerade konstruktioner som alla fyller kattens basbehov. De vanligaste varianterna av kattklös är just klösträden som varierar i storlek. Denna typ av kattklös kan erbjuda olika liggytor och våningar i form av platåer och mysiga små gömställen där katten kan sova. Dessa träd är ofta klädda i mjuk och skön päls och pelarna är lindade i klöståligt material. Katter tycker om att stryka sig mot både möbler och inredning och ett mysigt klösträd är aldrig fel.

En kattklös kan bli nästan hur stor som helst beroende på vad man vill och kan spendera på sin katt. De riktigt stora varianterna kan fästas i taket och blir därmed väldigt stabila. Här finns det gott om plats och flera hus och platåer. Har man ont om utrymme passar vägghängda klösbrädor bäst. Dessa fästs helt enkelt på väggen och upptar minimalt med plats samtidigt som de fyller behovet till max. Det finns till och med klösbrädor som kan användas på tre olika sätt; på väggen, i ett hörn eller direkt på golvet.

Även väggmonterade klösträd är mycket populära och de har oftast flyttbara platåer och kuddar som kan placeras alltefter önskemål och behov. Det finns också platta klösbrädor som kan ställas direkt på golvet och med fördel flyttas undan även om katten uppskattar att saker och ting hålls på sin bestämda plats.

Klösstolpar och klöspelare är också varianter som sparar utrymme. Ofta har de någon form av boll eller hängande leksaker fästa i snören eller mobiler på själva pelaren som lockar till lek och bus, vilket katter älskar. Extra uppskattad är hörnpelaren som är utformad att placeras direkt mot olika sorters kanter. Pelare och stolpar inbjuder katten till att sträcka ut sig i hela sin längd och musklerna får både arbete och stretchning på samma gång.

Det är bara fantasin som sätter gränserna när det kommer till olika former av kattklösmöbler. Vad sägs om en kattklös formad som en liten soffa där man både kan ligga och klösa på samma gång. En annan finurlig uppfinning står de lite billigare klösmattorna för. Här är kombinationen klös- och lekmatta i ett väldigt populär. Fleecematerial samsas med sisal där klorna kan vässas. Leksaker som pinglande möss och prasslande bollar gör mattan extra intressant. När katten vill vila kan den gosa in sig i någon av fleecerutorna.

Som kattägare kan man med ett brett urval och olika prisklasser välja en klösmöbel som passar den individuella katten såväl som hemmet bäst, Det finns något för alla olika smaker, utrymmen och plånböcker.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*