Bästa kattkopplet

Det sägs att hunden är människans bästa vän men katter är inte långt ifrån. Idag finns det tusentals katter i Sverige som antingen är utekatter eller innekatter. Katter är egentligen menade för att röra sig fritt utomhus. Det är dock inte alla kattägare som har tillgång till en trädgård eller utomhusplats. Vissa katter klarar sig fint inomhus medan andra har ett behov av att röra sig ute åtminstone någon dag i veckan.

Har man en katt som lätt blir rastlös är ett tips att köpa ett kattkoppel. På så sätt kan man ta med katten ut på promenader samtidigt som man har koll på den. Ett kattkoppel är designat precis som ett hundkoppel. Oftast väljer man att ha sele på en katt då det ger större säkerhet och kontroll över katten om den skulle bli rädd. Det man gör då är att man enkelt kopplar kattkopplet till metallringen som oftast sitter på ryggen av selen.

Använder man sig av ett halsband är det lätt att katten kan ta sig ur det och på så sätt rymma. Ett kattkoppel kan även användas för konvertering från inomhuskatt till utomhuskatt. Har man en katt som skall börja vara ute kan man först gå ut med den i ett kattkoppel tills den blir van vid alla ljud och rörelser. Man måste komma ihåg att för en innekatt kan en utomhusvistelse i dagsljus vara stressfullt då den endast är van att vara omkring familjen inomhus.

Ett kattkoppel kan också användas när man behöver introducera katten för nya djurvänner. Då är det bra att ha ett koppel på katten så man kan dra bort katten vid konflikt. Kattkoppel hittar man hos alla djuraffärer och även i vissa mataffärer. De är billiga och tar inte alls mycket plats i lådan. Materialet kan variera beroende på vilket koppel man köper men oftast är det vanligt med nylonkoppel. Det finns även koppel som påminner om flex hundkoppel som är till för katter som gillar att springa av sig.

När man använder sig av ett kattkoppel är det också viktigt att vara uppmärksam så inte katten trasslar in sig. Det kan leda till panikkänslor som gör att katten nästa gång sammankopplar kattkopplet med obehag. Är katten inte van att ha sele eller halsband för den delen är det bra att först ta på katten något av detta inomhus. Sedan låter man katten strosa runt och vänja sig vid den nya produkten innan man testar utomhus. När det kommer till djur är det viktigt att man alltid sätter djurens välbefinnande och säkerhet först. Djur kan inte prata utan visar alltid hur de känner men ibland kan det vara svårt att tolka. När det kommer till nya produkter kan det ta längre tid för djur än för människor att vänja sig vid dem.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*