Bästa regnkläderna för din hund 2024 – [håll hunden torr]

regntäcke bäst i test hund

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

När det blir regn och rusk utomhus är det inte bara du själv som vill ha skydd mot regnet – även din vovve kan vara i behov av bra regnkläder! Vi har tittat på ett flertalet jackor och utsett bästa regnkläderna för hund så att du kan göra det perfekta valet för just din jycke. 

Bra hundregnkläder ska såklart vara vattentäta men också släppa igenom luft och andas, så att hunden inte blir för varm och fuktig under jackan. Det finns både fodrade och ofodrade regnjackor för hunden. Du kan ha en ofodrad modell till varmare klimat och fodrad till höst och vinter om du vill. Hunden kommer garanterat uppskatta att slippa bli blöt och kall och du slipper duscha eller torka av din hund när ni kommer hem. Vissa modeller har till och med ben, som kan passa till en långhårig hund som blir väldigt blöt i pälsen på magen och benen. Läs nu vidare för att se vilka hundregnkläder som blev bäst i test!

Hundregnkläder Bäst i test

Hurtta Monsoon Coat - bäst i test regnkläder för hund premium

Bästa regnjacka hund
 • Vind- och regnjacka
 • Material som andas
 • Torkar snabbt
 • Lätt att justera

Hurtta Rain Blocker ECO - bäst i test regnkläder för hund mellan

Hurtta bästa regntäcke för hund
 • Vind- och regnjacka
 • 100% återvunnen polyester
 • Overallmodell med framben
 • Hög krage
 • Hållbar
 • Bekväm

JACSON FLEECEFODRAT REGNTÄCKE PIPPI - bäst i test regnkläder för hund budget

Bästa fleecefodrade regnjacka hund
 • Regntätt täcke
 • Fleecefoder
 • Enkel att ta på och av
 • Maskintvätt 40 grader
 • Reflexer

Bästa regnkläderna för hund

Vi har tittat på de egenskaper en riktigt bra hundregnjacka ska ha så som att sitta bekvämt, vara lätt att justera och inte bli för varm. Självklart ska den också vara vattentät – men det kan du räkna med att alla regnskydd till hunden är. Har du en hund som har exponerade öron som inte är vikta och skyddar öronen mot väta kan du investera i ett regnskydd till hunden som har en luva eller hög krage som ger extra skydd. Se nu efter vad som gör våra vinnare i varje prisklass till just vinnare i det här stora testet!

Hurtta Monsoon Coat - bästa regnkläderna för hund premium

Bästa regnjacka hund

Detta är en riktigt snygg, sportig och användbar regnjacka för hund från Hurtta som skyddar mot regn och vind. Den är skön för hunden att ha på sig och är gjord i ett material som andas. Det som vi tycker är extra bra är att den torkar väldigt fort när du hänger upp den. Så att jackan hela tiden är redo för nästa promenad! Detta regnskydd till hunden passar alla hundar och är hur lätt som helst att justera vid bandet kring magen. Den har också en skyddande hög krage som du kan dra upp över hundens öron.

Med den här modellen kommer din vovve kännas sig helt bekväm, torr och varm när det är ruskigt väder ute. Dessutom finns det reflexer på jackan så att hunden syns i mörker. Om din hund har storlek 20-25 kommer regnjackan med inbyggd sele, annars finns det en öppning för selen som går att stänga och öppna. Det här är en optimal regnjacka för i stort sett alla hundar!

Fördelar: bekväm, andas, torkar snabbt, lätt att justera
Nackdelar: inga nackdelar

Hurtta Rain Blocker ECO - bästa regnkläderna för hund mellan

Hurtta bästa regntäcke för hund

Behöver du en regnjacka till din långhåriga hund? Då vet du precis hur jobbigt det kan vara att gå på promenad när det regnar ute och blir smutsigt på vägarna. Smutsen sätter sig i pälsen och ibland måste man till och med duscha av hunden för att få bort all smuts. Det gör hela promenadstunden något mer komplicerad och tar extra tid. Med detta smidiga och tåliga regnskydd för hund får du en halv overall som har två skyddande framben. 

Den är enkel att ta på tack vare sin smidiga dragkedja. Den är mycket bekväm och lätt att springa runt och busa i eller gå på långpromenad. Något vi verkligen uppskattar är att materialet i jackan består av 100% återvunnen polyester, vilken även gör det till ett hållbart alternativ. Den höga kragen kan du dra upp över hundens öron så att även dem håller sig torra. Reflexer finns också. 

Fördelar: 100% återvunnen polyester, ben fram, hög krage, bekväm, hållbar
Nackdelar: inga nackdelar

JACSON FLEECEFODRAT REGNTÄCKE PIPPI - bästa regnkläderna för hund budget

Bästa fleecefodrade regnjacka hund

Här har vi ett mycket prisvärt regnskydd för hund som passar alla hundar. Den är extra bra för kyliga, regniga höstkvällar eftersom den har ett gosigt fleecefoder som håller hunden varm under magen och på ryggen. Regnet glider av direkt och det är inga problem att justera regnjackan efter hudens storlek via det stora kardborrebandet runt magen. I nacken finns en krage som skyddar mot att nacke och huvud blir blött. När jackan blir väldigt smutsig kan du bara kasta in den i tvättmaskinen på 40 grader.

Vi tycker att det här är ett väldigt prisvärt alternativ till regnjacka hund som du kommer långt med. Hunden håller sig både varm och torr och det räcker med att torka tassarna när ni kommer in genom dörren efter promenaden. Bästa regnkläder till hund i budgetklassen blir därför denna funktionella modell från Jacson som din jycke garanterat kommer gilla!

Fördelar: fleecefoder, enkel att ta på, kan maskintvättas i 40 grader
Nackdelar: inga nackdelar

 

Andra testade regnkläder för hund

Har du kanske inte riktigt hittat rätt modell för din hunds storlek, behov och personlighet ännu? Ingen fara. Nu ska vi även ta en titt på övriga regnkläder till hund som varit med i vårt test. Här kan du säkert hitta något som passar både plånbok och jycke!

Back on Track hundregntäcke med stoppning

Back on track fodrat hundregntäcke

En hund som har problem med leder och muskler, exempelvis en gammal hund eller en väldigt aktiv vovve, kan ha stor nytta av detta terapeutiska, isolerade regntäcke från Back on Track. Det är faktiskt kliniskt bevisat att det lindrar kronisk inflammation och smärta! 

När hunden använder detta regnskydd för hund minskar risken för eventuella skador eller sträckningar. Passar perfekt till uppvärmning eller bara en vanlig promenad. Täcket är enkelt att justera och och är tillverkat av ett material som andas. Den består också av en keramiktextil som effektivt reflekterar värme som bildas till en sorts infraröd värme som håller leder och muskler varma och i fin form. Ett mycket bra alternativ om du har en aktiv, skadad eller gammal hund.

Fördelar: värmeisolerande, lindrar kronisk inflammation och smärta i leder och muskler, material som andas, lätt att justera
Nackdelar: passar inte alla hundar, endast de som ingår i målgruppen för produkten

REGNTÄCKE MED REFLEX för hund

Regntäcke för hund med reflex test

Tänk dig en klassisk enkel gul regnjacka – i samma stil som vi människor har på oss när det öser ner ute. Här du samma typ av jacka, men för hund en! Den fungerar ungefär som en kapuschong med luva som du trär över hundens huvud och knäpper med att band runt magen och ryggen. 

Det här är ingen hundregnjacka som prasslar och stör hunden utan det är verkligen en klassisk blank modell som är luftig och skön. Vi skulle rekommendera den här modellen till varmare väder eftersom den inte är så varm. Den fyller absolut sin funktion under sommarmånaderna och långt in på hösten. Öppning finns för sele.

Fördelar: klassisk blank hundregnjacka, prasslar inte, luva, bra pris
Nackdelar: passar ej för vinter och kallare väder

 

TOP GRADE RIBSTOP FOURLEGS - REGNOVERALL

TOP GRADE RIBSTOP FOURLEGS - REGNOVERALL som täcker bakbenen

En jycke med stor modepersonlighet kanske kommer passa bra i den här moderna och blanka regnoverallen för hund! Den håller kropp, huvud, bröst, mage och bakben torra och rena från smuts. Materialet består av vattentät nylon och fodret är också ett mjukt och skönt nylonfoder. 

Du knäpper regnoverallen runt magen hur enkelt som helst med ett kardborreband och du kan justera storleken via hals och midja. Med den här regnjackan blir din vovve garanterat tuffast på gatan!

Fördelar: tuff snygg modell, vattentät nylon, nylonfoder, luva, overall
Nackdelar: modellen prasslar lite grann vilket vissa hundar inte gillar

Rukka Stream Regntäcke Navy Gul

Rukka Stream Regntäcke Navy Gul för större hundar

Kanske du har en riktig skeppar-hund vid din sida? Då passar det perfekt med klassiska regnkläder till hunden såsom det här Navy regntäcket från Rukka Stream. Det är absolut vattentätt och har en avtagbar luva. Du knäpper regnskyddet med knappar under magen och upp på bröstet. och där bak finns det strechband som håller täcket på plats när hunden rör sig.

Den här modellen är dock inte lika lätt att justera som många andra hund regnjackor och det gäller att du är noga med storleken. Lyckas du hitta rätt så är det en helt okej regnjacka för lite varmare väder och inte för minusgrader.

Fördelar: snygg, håller hunden torr, luva
Nackdelar: svår att justera

RUFFWEAR SUN SHOWER™ REGNJACKA

Ruffwear hundregnjacka för sommaren

Här har vi en mycket bra regnjacka till hund för sommaren. Den är så lätt och tunn att hunden inte ens kommer märka att den har den på sig. Passar väldigt bra till aktiva skogspromenader utan koppel. Den är lätt att ta på och av via knäppning på sidan och det finns även reflexer på regnskyddet. Kragen kan du vika ner när den inte behövs. 

Det här är en modell där du inte kan använda sele under jackan eftersom det inte finns något hål för detta i ryggen. Men ett halsband går bra och du skulle eventuellt få plats med selen utanpå jackan eftersom den är så lätt och tunn.

Fördelar: lätt, tunn, nedvikbar krage
Nackdelar: passar ej för kallare väder

Basic Oceanic Regnjacka Svart/Grå

Oceanic regnjacka för hund

Kolla in detta tuffa regnskydd till hund som håller vovven både varm och torr på samma gång. Den har en hög krage och ett hål i ryggen för att koppla i kopplet i selen. Mönstret är riktigt snyggt men kanske inte passar alla smaker. Detta regntäcke kan du tvätta i maskinen på 30 grader och är ganska enkelt att justera efter hundens storlek. Reflexer finns också insytt i sömmarna så att din hund syns klart och tydligt i höstmörkret.

Fördelar: snyggt mönster, håller hunden torr och varm, kan tvättas i maskin på 30 grader, reflexer, hög krage
Nackdelar: mönstret passar inte alla smaker

Vanliga frågor och svar om regnkläder för hund

 • Hur vet jag vilken storlek jag ska ha på regnkläderna?

  Olika företag som säljer regnkläder till hund kan ha olika sätt att använda storlekar på. Ibland är det bara small, medium och large som gäller medan du i andra fall måste mäta hundens rygglängd, omkrets kring nacke samt bröstets omfång. När du mäter ryggen ska du mäta från nackens slut ner till svansroten. Nacken mäter du längst ner på nacken där den är som tjockast. 

  När du ska köpa bra regnkläder till hund är det oftast specifika storlekar som används och som är baserade på en tabell av mått. Mät din hund och använd tabellen på företagets sajt som grund när du väljer storlek. Tänk på att alltid välja en lite större storlek än hundens exakta mått så att det finns plats att röra sig obehindrat för hunden. Om din vovve har mycket päls måste du ha ytterligare lite svängrum så att regnjackan inte blir för tajt. 

 • Är det bättre att investera i en overall eller täcke till hunden?

  Här är det behovet som styr helt enkelt. Om hunden har lång päls blir den mycket lättare smutsig och då passar en overall med ben perfekt. Men det kan också vara så att din hund vägrar att ha på sig en sådan modell. Vissa hundar tycker att det är obekvämt med kläder och speciellt kläder som täcker stora delar av kroppen. Då kanske ni får nöja er med ett vanligt regnskydd för hund som ligger på ryggen och knäpps runt magen. 

  Vilka regnkläder du ska välja till din hund beror också på vilket klimat och miljö du och din hund bor i. Är det väldigt blött och lerigt så är en overall bäst, medan en stadsmiljö kan passa bättre för ett vanligt täcke. Är din hund väldigt aktiv och är ute och springer mycket i skog och mark? Då är det också bra med något som skyddar hela kroppen om det är riktigt ruskigt ute. Annars passar det bra en tunnare variant av vanligt regntäcke för en hund som rör sig mycket.

 • Vad betyder egentligen vattenpelare?

  När någon pratar om vattenpelar menar man hur stor mängd vatten (mätt i millimeter) som 1 kvadratcentimeter av ett material kan hantera innan vattnet går igenom materialet. Ju högre denna vattenpelare är, ju mer vatten kan det aktuella materialet tåla. Ibland talar man om detta begrepp i beskrivningen av regnjacka hund.

 • Vad är viktigt att tänka på vid köp av regnkläder till hund?

  Innan du slår till och köper bra regnkläder till din hund finns det flera saker att tänka på. Först och främst måste du fundera över din hunds storlek. Många hundägare har slitit sitt hår när de valt fel storlek på sitt efterlängtade regntäcke som äntligen dyker upp med posten. Se till att mäta hunde ordentligt och se till att den modell du väljer finns i rätt storlek. Lägg alltid till lite extra utrymme på storleken så att hunden kan röra sig lätt i sin jacka.

  Du ska även fundera över vilka behov din hund har. Har den lång päls? Ledproblem? Är hunden mycket aktiv? Behöver den skydda sina öron extra mycket? Det finns mycket att tänka på. Kanske just din jycke är väldigt pipplig av sig och inte gillar att ha kläder på sig? Då ska du inte välja en jacka som prasslar mycket, täcker hela kroppen eller som känns tung på kroppen.

   

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*