Bästa ridstövlarna för vintern 2024 – håll värmen

Bästa ridstövlarna för vintern

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

På vintern är det extra viktigt att vara varm om fötterna och benen när det ska ut och ridas i skog och mark eller i kalla, dragiga ridhus. Vi har tittat på ett helt gäng av modeller och usett bästa ridstövlarna för vintern i tre priskategorier, för att göra ditt val enklare inför det kommande inköpet. Vi vet vad en riktig stalltjej vill ha – ett par ritkigt snygga ridstövlar som håller fossingarna varma när du umgås med din häst!

Det som först och främst är viktigt att tänka på vad det gäller ridstövlar är att du bara ska använda dem till att rida med, inte mocka skit och gå i lera, för det är de inte riktigt gjorda för även om många modeller är väldigt tåliga. Du vill dock att stöveln ska hålla länge och inte tappa sin form eller funktion direkt. En bra ridstövel för vintern ska hålla väta borta och fötterna och benen varma under krävande förhållanden. Om den råkar vara snygg också så är det ett stort plus. Läs nu vidare för att se hur det gick i vårt ridstövlar för vintern bäst i test!

Ridstövlar för vintern Bäst i test

Mountain Horse Devonshire stövlar - bästa ridstövlarna premium

Mountain Horse Devonshire stövlar - bästa ridstövlarna premium
 • Varma
 • Snygga
 • Hög kvalité
 • Läder
 • Ergonomiska
 • Vattentäta

Horze Aspen vinterridstövlar, dam - bästa ridstövlarna för vinter mellan

Horze Aspen vinterridstövlar, dam - bästa ridstövlarna för vinter mellan
 • Varma och mysiga
 • Fodrade
 • Vattenavvisande
 • Eleganta
 • Super-grip sula

Harry's Horse thermoboots Thermo-Rider - bästa ridstövlarna för vintern budget

Harry's Horse thermoboots Thermo-Rider - bästa ridstövlarna för vintern budget
 • Varma termoboots
 • Tre kardborreknäppningar
 • Snörning
 • Snygga
 • Smidiga 
 • Bekväma

Bästa ridstövlarna för vintern

Fötterna är troligen det första du kommer att frysa om när det är dags att ge sig ut i stallet en kall, tidig vintermorgon för att mocka och ta ut hästen på en tur i det vackra vinterlandskapet. Ett par bra snygga ridstövlar kommer att göra ridturen till ett ännu större nöje än det redan är. Vi har tittat på vilka modeller som har högst komfort, är varmast, vattentätast och självklart vilka vi tycker är snyggast att bära i vinter. Läs vidare för att läsa mer om vinnarna!

Mountain Horse Devonshire stövlar - bästa ridstövlarna premium

Vattentät: ja Fodrad: ja Stålhätta: nej Ridstövel för barn: nej Egenskaper: vattentäta, varma, ergonomiska

Mountain Horse Devonshire stövlar - bästa ridstövlarna premium

När du vill investera i ett par riktigt lyxiga ridstövlar till vintern vill vi verkligen rekommendera Mountain Horse Devonshire stövlarna som ger dig riktigt hög komfort både uppe på hästryggen och ute i stallet under de allra kallasta dagarna året har att bjuda på. De är fodrade och vattentäta. Materialet består bland annat av fullnarvsläder och står emot en slaskig dag eller blötsnö som vräker ner. 

Modellen är även ergonomisk och sitter perfekt på foten tack vare den speciella, mjuka innersulan. Du får även en perfekt stöddämpning med den här stöveln. Förutom att det är en högst funktionell och varm modell, är den också otroligt snygg med detaljer i mörkblått eller beige och stämpeln i mitten högst upp på stöveln. Det finns också ett snyggt mässingsspänne vid skaftet. Vi älskar dem här stövlarna eftersom de är så otroligt snygga men samtidigt väldigt användbara och ergonomiska. Helt klart bästa ridstövlarna för vintern i premiumklassen just nu!

Horze Aspen vinterridstövlar, dam - bästa ridstövlarna för vinter mellan

Vattentät: ja Fodrad: ja Stålhätta: nej Ridstövel för barn: nej Egenskaper: vattentäta, varma, halkfria

Horze Aspen vinterridstövlar, dam - bästa ridstövlarna för vinter mellan

Vintern kan vara minst sagt halkig, speciellt kring ett stall. med dessa snygga ridstövlar från Horze håller du dig på banan hela säsongen. Inte nog med det. Detta är nog de gosigaste stövlar vi stött på i vår jakt på den bästa modellen. Gosigheten beror på det mjuka, varma fodret i fuskpäls som sluter in foten och benet hela vägen från under knät ner till tåspetsarna. 

Stövlarna är inte helt vattentäta men starkt vattenavvisande och är polerade extra mycket för att väta ska glida av lätt och inte absorberas av stöveln. Sulan är en tjock super-grip variant som gör att du har ett stadigt grepp på marken när du ska hantera den stora ståtliga hästen på halkiga underlag. Trots att vi gillar det mesta med den här stöveln så är det dess eleganta design som faller oss mest i smaken, i kombination med det gosiga fodret. Det gör att vi utnämner dessa till bästa ridstövlarna för vintern i mellanklassen – med råge!

Harry's Horse thermoboots Thermo-Rider - bästa ridstövlarna för vintern budget

Vattentät: ja Fodrad: ja Stålhätta: nej Ridstövel för barn: nej Egenskaper: delvis vattenavvisande, bekväma, varma

Harry's Horse thermoboots Thermo-Rider - bästa ridstövlarna för vintern budget

Dessa coola ridstövlar är något för dig som vill vara sportig, varm och elegant på samma gång. Den här modellen får oss att tänka på Astrid Lindgrens Madicken med sin charmiga snörning vid själva skon samt den snygga klacken. Uppe på benet har du tre knäppningar som består av kardborre, för smidig hantering när stövlarna ska på och av, samt för justering av storleken.

Materialet är främst varm termo och framsidan på skon är vattenavvisande. Men skulle det bli väldigt blött så kommer det tyvärr att gå igenom. De här stövlarna passar perfekt för en riktigt kall, isande vinterdag där inga plusgrader finns i sikte. Vi gillar den här modellen eftersom det känns som en hybrid mellan sport och klassiskt och dessutom är de otroligt varma och bekväma. De har även ganska vida skaft så att vaderna får plats! För oss är Harry´s Horse thermoboots Thermo-Rider bästa ridstövlarna för vintern i budgetklassen!

Andra testade ridstövlar för vintern

Om du inte hitills hittat drömridstövlarna bland våra vinnare, kan du också ta en titt på resten av modellerna som vi gått igenom i detta bäst i test av ridstövlar för vintern. Tänk på att billiga ridstövlar också kan vara bra, men de kanske inte håller formen och funktionen lika länge. Vida skaft är bra om du har muskulösa vader som inte brukar få plats i de vanliga modellerna. Ridstövlar ska sitta åt ordentligt, men om vaden inte får plats så kan ett vidare skaft behövas. Ta en titt och se om du hittar någon passande modell bland dessa alternativ!

Vinterridstövel Covalliero, Svart

Vattentät: ja, själva skon Fodrad: ja Stålhätta: nej Ridstövel för barn: nej Egenskaper: vattenäta, bekväma, varma, halkfria

Vinterridstövel Covalliero, Svart

Thermomaterial är ett riktigt värmande och skönt material att ha i en stövel – även en ridstövel. Den här modellen är bekväm och vattentät kring foten, men mjukare i skaftet. Den fodrade insidan gör att foten och benet håller sig riktigt varm under kalla vinterdagar i stallet och uppe på hästryggen. Du stänger stöveln med fyra smidiga kardborreband på utsidan. Undersidan av sulan är stabil och halkfri.

Ridstövel Equipage Termo New Alaska, Svart

Vattentät: nej Fodrad: ja Stålhätta: nej Ridstövel för barn: nej Egenskaper: bekväma, varma, halkfria, justerbara

Ridstövel Equipage Termo New Alaska, Svart

Alla har vi olika former på våra ben och därför måste det finnas många olika modeller av stövlar, men även de som är justerbara och anpassningsbara så att nästan alla kan använda dem. Det här är en sådan ridstövel. Förutom att den är väldigt varm och bekväm med halkfria terrängsulor, har den också en smidig knäppning via dragkedja på insidan av benet och elastisk snörning uppe vid skaftet så att du kan anpassa passformen efter just dina vader. 

Mountain Horse Montréal mellanhög

Vattentät: ja Fodrad: ja Stålhätta: nej Ridstövel för barn: nej Egenskaper: bekväma, varma, halkfria, ergonomiska

Mountain Horse Montréal mellanhög

Här har du en ridstövel för vintern som du verkligen kan lita på! Den håller foten varm och helt torr under blöta, kalla förhållanden. Detta är en lyxig modell som också kostar en slant. Själva skon är tillverkad av fullnarsvläder och sedan ligger det ett mjukt mockatäcke över detta. Sulan består av kraftig halkfri gummi och ser till att du inte halkar på blött underlag. Insidan av skon är speciellt utvecklad för att ge bra stödämpning. Som pricken över i:et är stövlarna också riktigt snygga med mysig fuskpäls vid skaftet. 

Horze Rovigo vinterridstövlar

Vattentät: ja Fodrad: ja Stålhätta: nej Ridstövel för barn: nej Egenskaper: vattentäta, varma, halkfria, justerbara

Horze Rovigo vinterridstövlar

Är du en riktig country girl så kommer du kanske gilla de här snygga ridstövlarna. De passar bra när du ska ha på dig mycket varma kläder som ska stoppas in i stövlarna – eftersom du enkelt kan justera dem via två kardborreband uppe vid skaftet. Dessutom är de helt vattentäta och har ett varmt gosigt foder. Sulan är riktigt bastant och passar perfekt för ridning eller när det är din tur att mocka i stallet! Det här är ett par stövlar som håller i ur och skur, bara du tar hand om dem på rätt sätt.

Horze Burton termoridstövlar

Vattentät: vattenavvisande Fodrad: ja Stålhätta: nej Ridstövel för barn: nej Egenskaper: vattenavvisande, varma, blir inte stela i kylan

Ibland vill man inte att det ska synas att det är tjocka varma vinterridstövlar man har på sig, utan man vill ha en mer elegant variant. Då är den här modellen ganska perfekt för ändamålet. Förutom att stövlarna är riktigt snygga och stilrena – som klassiska ridstövlar – så är de också fodrade och vattenavvisande för snö och slask. Innersulan som ger bra stöd består av fårull och polyester som garanterat håller dig varm under uppvisningen, luciatåget, dressyr, träningen eller vad det nu kan vara. 

Mountain Horse Active vinterridstövlar RP

Vattentät: ja, helt Fodrad: ja Stålhätta: nej Ridstövel för barn: nej Egenskaper: vattentäta hela vägen upp, varma, robusta, hållbara, bra grepp

Dessa vinterridstövlar från Mountain Horse är riktigt robusta och används av bland annat militären. De är helt vattentäta ända upp till där dragkedjan slutar och det finns ingen risk att du blir varken blöt eller kall med de här stövlarna. Utöver dessa egenskaper är det också i stort sett omöjligt att halka med den kraftiga och halkfria sulan och klacken har ett stötdämpande IPS-system för bästa komfort. Vill du ha en slitstark stövel är detta verkligen rätt modell. De är faktiskt ganska snygga också.

Thermo stövlar

Vattentät: ja Fodrad: ja Stålhätta: nej Ridstövel för barn: nej Egenskaper: vattentäta, varma, robusta, lätta att ta på, prisvärda 

Detta är ett par ganska billiga ridstövlar för vinter, men de fyller en bra funktion när det är som kallast och blötast ute. Skon är helt vattentät och skaftet är tillverkat i thermomaterial. Innerfodret som är varmt och mjukt håller fossingarna varma när det är riktigt kallt. Den här stöveln är enkel att justera med elastisk snörning fram och stängs där bak med en dragkedja. Den krafiga klacken är som gjord för säker och trygg ridning i ett vinterlandskap.

Vanliga frågor och svar vinterridstövlar

 • Vad ska jag tänka på när jag väljer vinterridstövlar?

  När du ska köpa ett par vinterridstövlar är det viktigt att fundera över hur dina behov ser ut. Om du har ganska stora vadmuskler behöver du ett par stövlar med vida skaft så att du får plats ordentligt. Om du ska använda stövlarna även när du mockar och gör rent i stallet behöver du en mer slittålig variant som tål lite skit och slitage. Fundar över vilket klimat du bor i, om det är mest minusgrader måste du inte ha en helt vattentät stövel, men definitivt en varm fodrad sådan. Det är också viktigt med halkfria sulor så att du inte halkar på is och vatten. Se även till att du har kraftig klack som passar bra till ridning.  

 • Hur tar jag hand om mina ridstövlar tillverkade av nubuck?

  Om du köper en stövel som är tillverkad av nubuck måste du också behandla den på rätt sätt för att den inte ska bli förstörd. Gör så här:

  1. Ta bort alla skosnören eller liknande
  2. Rengör skon
  3. Applicera skolotion
  4. Lägg på ett tunnt lager skovax
  5. Lägg på en impregnering

 • Hur ska jag rengöra ridstövlar för vintern?

  När det är dags att rengöra dina vinterridstövlar är det viktigt att komma ihåg att inte använda sadeltvålen eftersom den torkar ut skon. Använd istället vanlig naturlig såpa. Du kan också använda vanlig skoputs för att rengöra stövlarna. 

  Tänk även på hur du förvarar dina stövlar när du inte använder dem. Ridstövlar tappar nämligen snabbt formen och får veck på grund av hur man vinklar foten. Därför är det viktigt att du drar upp dragkedjan direkt efteravtagning. 

 • Kan jag ha mina ridstövlar för vintern även på våren och sommaren?

  Du kan använda dina vinterridstövlar även på våren, men det är inte att rekommendera då de kommer hålla mycket längre om du ställer av dem i rätt tid. Använda istället en ullstrumpa eller liknande för att hålla värmen när det känns lite för kyligt. Du måste förr eller senare byta ändå när det blir för varmt och klumpigt med vinterstövlar. 

 • Är det nödvändigt att ha ridstövlar för vintern?

  Ja, det är absolut nödvändigt att investera i ett par vinterridstövlar när det börjar bli kallt ute! Annars kommer du att frysa tårna av dig. Det är mycket kallt en tidig vintermorgon i stallet och för att inte tala om den följande ridturen, där du kan råka ut för både snö, slask och storm. Ett par varma, snygga ridstövlar för vintern håller dig bekväm och avslappnad när du umgås med din häst.

 • Vilka är de bästa ridstövlarna för vintern?

  Vi vill verkligen rekommendera Mountain Horse Devonshire stövlar - bästa ridstövlarna premium i detta bäst i test! Med den här modellen får du både en snygg, lyxig, hållbar, varm och ergonomisk stövel som håller länge. Vi fullkomligt älskar dessa stövlar och tror du kommer göra det också!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*