Djurförsäkringar

När man köper ett djur så är det klokt att teckna en specifik försäkring för djuret, man vet aldrig när olyckan är framme. Det finns flera nischade försäkringar utifrån ditt djurslag, till exempel speciella hundförsäkringar, kattförsäkringar, hästförsäkringar och smådjursförsäkringar.
Det finns också flera olika försäkringsbolag som erbjuder dessa djurförsäkringar, som till exempel Sveland och Agria, och det kan vara en bra idé att jämföra dem både vad gäller pris men också vad försäkringen omfattar. Den dagen som olyckan är framme vill man ha koll på vad djurets försäkring täcker och inte upptäcka en massa restriktioner i det finstilta. Läs därför all text noga och prata också med någon på försäkringsbolaget om man är osäker.

Vanligtvis erbjuder försäkringsbolaget olika nivåer på djurförsäkringarna beroende på hur mycket man vill ska ingå. Alla nivåer har någon form av ersättning gällande veterinärvård, beloppet som täcks vid veterinärvård brukar däremot skilja sig åt mellan de olika nivåerna som man kan välja på. Det här beloppet styr hur mycket som försäkringsbolaget täcker upp när djuret blir sjuk eller skadat och behöver vård hos veterinär.

Livförsäkring för djuret är hos vissa försäkringsbolag inkluderat i alla nivåer och på andra försäkringsbolag så finns det som tillägg. Beloppet för livförsäkring brukar vara det som djuret är värt, alltså det man köpte djuret för. Under årens gång kan man värdera upp djuret hos de flesta försäkringsbolag och höja värdet på det. Detta sker främst om djuret har samlat på sig värdefulla meriter. Beloppet som djuret är livförsäkrat för utbetalas till djurägaren när djuret avlider.

Något som oftast inte ingår i de lägre nivåerna på djurförsäkring är medicin och rehab, magnetröntgenundersökning och tandvård. Detta kan man hos vissa försäkringsbolag lägga till som tillval på de högre nivåerna medan andra inte erbjuder det alls. Medicin- och rehabtillägget ersätter om veterinären förskriver receptbelagd medicin eller om den kräver rehabilitering efter en skada hos en fysioterapeut. Tandvård ersätts sällan och när det gör det så är det oftast för skador på tänder, inte den vanliga tandvården som djuret behöver årligen.

Innan man tecknar en djurförsäkring bör man ha funderat på vad man vill ska ingå i den. En del djurägare väljer till exempel att avstå från att ha en livförsäkring till fördel för att ha råd med ett högre belopp för veterinärvård istället. Andra djurägare har en lägre gräns för hur mycket man vill att djuret ska behöva vårdas vid en sjukdom eller skada och väljer därför ett lägre belopp för veterinärvård.
Jämför de olika försäkringsbolagens villkor och pris för att hitta en djurförsäkring som passar dig.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*