Firstvet

FirstVet är en digital veterinärklinik som just nu finns i Sverige och Finland men snart lanseras i övriga Norden. FirstVet lanserades för att man ville förenkla veterinärvården och framförallt förenkla att snabbt och smidigt få rådgivning av enklare sjukdomsbilder och symtom. Företaget såg ett problem i att veterinärbesök ofta blev dyra och långdragna samt att man i många fall var tvungen att åka långt till sin klinik och samtidigt ta ledigt från jobbet. En situation som kanske inte alltid är hållbar för djurägare och man kanske har svårt att transportera sitt djur av olika anledningar. Då kom tanken om FirstVet och tjänsten har sedan den lanserades blivit populär bland djurägare av alla dess slag.

Tanken är att man ska använda FirstVet som en första kontakt med veterinärvården och på så sätt minska antalet onödiga veterinärbesök på en fysisk klinik då det ofta kan vara väldigt stressande för både djur och ägare. Man bokar enkelt sin tid via deras hemsida eller app, där får man enkelt och överskådligt se när nästa lediga tid är eller boka in en annan. När det sedan är dags för sin tid så kopplar man upp sig med hjälp av videosamtal till FirstVet, vilket sker på deras app. Man får en påminnelse strax innan det är dags för videosamtalet på sms. Videosamtalet kan göras via mobil, surfplatta eller dator, beroende på vad man enklast har till hands. Sedan har man en veterinärkonsultation via detta videosamtal och man kan visa upp djurets olika symptom, veterinären har chans att på video bedöma djurets allmänna tillstånd och har man videosamtalet på mobil eller surfplatta kan man enkelt följa veterinärens instruktioner om vart på djuret man ska filma för en mer korrekt bedömning.

Med hjälp av detta videosamtal kan veterinären sedan ge råd angående behandling eller vård, i vissa fall direkt lämna en diagnos, skriva ut recept vid behov och remittera vidare till en fysisk klinik om djuret behöver undersökas närmare. Efter att samtalet är avslutat så får man även en kopia av journalen skickad till sig där man får veterinärens råd och bedömning på skrift, något som är uppskattat hos många djurägare då det är enkelt att man glömmer något som har sagts.

FirstVet kan hjälpa till med de vanligaste sjukdomsbilderna så som sårvård, kräkningar, klåda och hosta. Men är djuret svårt skadat eller blir akut sjukt så ska man alltid uppsöka en fysisk veterinärklinik för snabb vård.

Tjänsten kan användas till alla husdjur och nu också för häst. Är djuret dessutom försäkrat så får man gratis rådgivning av veterinär på FirstVet. De olika försäkringsbolagen har olika avtal och vissa erbjuder fria besök på FirstVet medan andra erbjuder begränsade besök per år. Om djuret inte är försäkrat så kan man ändå använda sig av FirstVet till en ordinarie kostnad, något som ändå är billigare än ett fysiskt besök på klinik. FirstVet har öppet från 08.00 till 24.00 och från klockan 18.00 är det jourtillägg på priset.

Med den tillgängligheten, det bra priset, att man snabbt kan få tid och att det är smidigt när man inte behöver åka iväg har gjort att FirstVet har blivit en väldigt populär tjänst.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*