19 hundraser som inte skäller: Hitta den perfekta rasen för dig!

hundraser som inte skäller

Vill du ha en hund som inte skäller? Då har du tur! Vi har sammanställt en lista med 19 olika hundraser som inte skäller. Varje ras har sin egen personlighet och vissa skäller mer än andra, men dessa raser är mindre benägna att göra oväsen. Vi gissar på att någon av dessa hundraser säkert att passa dina behov!

Lista över hundar som inte skäller:

Borzoi

Borzoi är en rysk jakthund. De användes för att jaga varg och annat storvilt. Dessa hundar används fortfarande för jakt i vissa delar av Ryssland. Borzois är också de är kända som “tysta jägare” eftersom de är mycket tysta när de jagar. De skäller bara när de är upphetsade eller när de leker.

Basenji

Basenji är en jakthund från Afrika. De användes för att hjälpa till med jakten genom att vara tysta och varna sina ägare när de hittade ett byte. Basenji används fortfarande för jakt i vissa delar av Afrika. Dessa hundar är också kända som “barklösa” hundar eftersom de sällan gör ljud. Istället för att skälla gör de som ett morrande eller skrockande ljud. Däremot kan de yla precis som vilken annan hund som helst.

Berner sennenhund

Bergshund

Berner Sennenhund är en stor arbetande ras. De föddes ursprungligen upp i de schweiziska Alperna för att hjälpa bönderna med att driva och vakta boskap. I dag används de fortfarande som arbetshundar på gårdar, men de är också bra familjehundar. De är kända för att vara mjuka, lugna och godmodiga. Berner Sennenhundar är en av de få raser som inte skäller mycket.

Fransk Bulldogg

Franska bulldoggs kommer från Frankrike och är en blandning mellan en engelsk bulldogg och mindre jakthundar som jagat skadedjur i Paris. Tack vare att hundrasen inte skäller så mycket har den också blivit populär som husdjur.

Bullmastiff

Bullmastiff är en stor hundras. De föddes ursprungligen upp i England för att vara vakthundar på gods. I dag används de fortfarande som vakthundar men de är också bra familjehundar. De är kända för att vara mycket mjuka och godmodiga. Bullmastiffs skäller inte mycket utan är ganska lugna hundar.

Coton de tuléar

Coton de Tulear är en liten hundras från Madagaskar. De avlades ursprungligen för att vara sällskapshundar. Idag är de fortfarande populära som husdjur. De är kända för att vara mycket tillgivna och bra med barn. Cotons de Tulear skäller inte mycket och är ganska lugna hundar

Dandie Dinmont Terrier

Dandie Dinmont Terrier är en liten hundras. De föddes ursprungligen upp i Skottland för att jaga ohyra. Idag är de fortfarande populära som husdjur. De är kända för att vara mycket självständiga och något envisa. Dandie Dinmont Terrier skäller inte mycket utan är ganska lugna hundar. Enda gången de egentligen skäller är när de är oroliga.

Engelsk Bulldog

Bulldoggen är en medelstor hundras och är en bra sällskapshund. De härstammar från England och är väldigt välkänd. Idag är de populära som husdjur. De är kända för att vara mycket mjuka och godmodiga. Bulldoggar är en hundras som inte skäller särskilt mycket. Däremot gör de andra ljud som sniffande, grymtande och annat.

Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel är en liten hundras. De föddes ursprungligen upp i England för att vara knähundar åt kungligheter. Idag är de fortfarande populära som husdjur . De är kända för att vara mycket tillgivna och bra med barn. Cavalier King Charles Spaniel skäller inte mycket utan är ganska tystlåtna hundar.

Shar-Pei

Den kinesiska Shar-Pei är en medelstor hundras. De föddes ursprungligen upp i Kina för att vara vakthundar. Idag används de fortfarande som vakthundar men de är också populära som husdjur. De är kända för att vara mycket självständiga och något distanserade. Shar-Peis skäller inte mycket och är

Golden retriever

Golden Retriever är en medelstor till stor hundras. De föddes ursprungligen upp i Skottland som jakthundar. I dag används de fortfarande som jakthundar, men de är också populära som husdjur. De är kända för att vara mycket vänliga och bra med barn. Golden Retrievers skäller inte mycket, gärna vill vara till lags och är enkla att träna.

Grand danois

Dogge är en stor hundras. De föddes ursprungligen upp i Tyskland som jakthundar. Idag används de fortfarande som jakthundar, men de är också populära som husdjur. De är kända för att vara mycket vänliga och bra med barn. Grand Danois skäller inte mycket, men när de gör det är det djupt och högt.

Irländsk röd setter

Också en jakthund som använts vid jakt på viltfåglar. Tack vare detta gör det att de inte skäller utan mer ställer sig och markerar bytesdjur den hittat. Hundrasen kommer från Irland.

Greyhound

Idag används de som tävlingshundar, men de är också populära som husdjur. De är kända för att vara mycket självständiga, tystlåtna och något distanserade. Tack vare detta är de en klar medlem på en lista över hundar som inte skäller.

Däremot kräver de väldigt mycket motion och är något att tänka på innan du skaffar en Greyhound.

Irish glen of imaal terrier

Glen of Imaal Terrier är en liten till medelstor hundras. De föddes ursprungligen upp på Irland som jakthundar. Idag används de fortfarande som jakthundar, men de är också populära som husdjur. De är kända för att vara mycket självständiga och något envisa. Glen of Imaal Terriersär en lugn hundras som inte skäller.

Newfoundlandshund

Har använts mycket vid fiske och är även bra att rädda människor ur vattnet. Den simmar väldigt bra. Om det är fisket eller något annat som gör att denna hunden kommer in på listan över hundar som inte skäller vet vi inte. Det vi vet är att den skäller väldigt lite.

Rhodesian ridgeback

rhodesian ridgeback

Denna hundras är från Sydafrika. De är lite större och har använts när man förr jagat lejon. Ja alla vet att det inte går att skälla hej vilt när man jagar lejon och därför skäller inte denna hund så mycket. Tror vi. Oavsett vad så skäller inte denna hund så mycket.

Sankt bernhardshund

Den här hunden kommer från de schweiziska Alperna och användes ursprungligen för att rädda lavinar. I dag används de fortfarande för lavinräddning, men de är också populära som husdjur. De är kända för att vara mycket vänliga och bra med barn. Saint Bernards hundar skäller inte mycket.

Shiba

Shiba

Denna hundras kommer från Japan. Det är en liten till medelstor hund. Det är en väldigt fin och tystlåten hund när det kommer till skällande. Däremot har de ett speciellt ljud som kan vara ganska högt. Detta ljud kommer oftast när den känner sig orättvist behandlad eller stöter på motgångar i livet.

Sammanfattningsvis om hundraser som inte skäller

Vi hoppas att du får nytta av vår lista med hundar som inte skäller eller skäller mindre än andra hundraser. Det kan vara väldigt skönt med en hund som inte gör lika mycket ljud ifrån sig när den hör grannen eller liknande.

Har du erfarenheter från någon av dessa hundraser? Berätta gärna om din upplevelse kring om de skäller mycket eller lite. Kanske har du tips någon annan tyst hundras? Tipsa oss gärna i kommentarsfältet.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*