Populäraste hundnamnen

Populära hundnamn, hur ska man välja?

Att skaffa sig en ny familjemedlem är en stor grej. Det ska kollas uppfödare, köpa koppel, hundmat och leksaker. Allt för att hunden ska trivas, och ha det så bra som möjligt. Men långt innan alla dessa förberedelser, finns en annan typ av förberedelse du säkert gått och tänkt länge på. Namnet. Den lilla lurviga älsklingen behöver såklart få ett namn. Och du vill självfallet ge det gosigaste, vackraste hundnamnet du bara kan tänka på.

Hur du väljer valpens namn

När allt det praktiska är avklarat och inköpt, återstår det allra roligaste. Att få hem den lilla skatten och ge den ett namn. Välja namn på din lilla valp är både roligt och viktigt. Det är ett val som kommer hänga med i många år framöver. Så du vill såklart att det ska kännas alldeles rätt. Då kan frågor uppstå.

De vanligaste frågorna kring namnval

Till exempel: Ska man välja ett namn som är lätt att ropa? Ett namn som är ovanligt? Eller ett namn som är personligt? Något utav de vanligaste hundnamnen? Det kan ibland kännas svårt att välja bland alla miljontals fina, olika namn. Ibland kan det nästan vara enklare att få hem valpen innan du kan bestämma dig för namnet på dina nya hund.

Att få se och umgås med den lilla krabaten en tid, kan göra det betydligt lättare att välja ett lämpligt namn. Saker och ting kan nämligen falla på plats när du och hunden fått umgås en tid. Tänk dig när du får gosa med den ljuvligt mjuka pälsen, slumra in tillsammans framför fredagsfilmen, och vakna upp till de varma hundögonen. Då kan namnet ibland nästan komma av sig själv. Men för att hjälpa dig på traven, och ge dig bra med inspiration är här en lista på några av de populäraste hundnamnen:

10 populäraste hundnamnen för tikar och hanar

Topp 10 populäraste hundnamnen för tikar:

 1. Bella
 2. Stella
 3. Molly
 4. Luna
 5. Doris
 6. Sally
 7. Elsa
 8. Nala
 9. Selma
 10. Alice

Topp 10 populäraste hundnamnen för hanar:

 1. Charlie
 2. Milo
 3. Bosse
 4. Sigge
 5. Harry
 6. Leo
 7. Max
 8. Rocky
 9. Hugo
 10. Ludde

Vad har de populära namnen gemensamt?

Det populäraste hundnamnet för tikar är Bella, och det populäraste hundnamnet för hanar är Charlie. Deras gemensamma nämnare är att båda namnen är relativt korta, internationella, samt att de även går att döpa människor till. Faktum är att majoriteten av de 20 populäraste hundnamnen är just exakt det: Korta, internationella och människonamn. Ofta kan det höras i parker eller ute på gatan när någon hundägare ropar på sin hund. Bella, Molly och Bosse är bara några utav de populäraste namnen som trendar just nu. Och visst kan man börja le när man ser en liten Harry komma gående, eller en riktigt liten söt hund med ett tufft namn som Rocky. Det är vanligt att vi människor hakar på trender, och gärna kollar in de senaste populära hundnamnen innan vi bestämmer oss.

Vad händer efter namnvalet?

När du väl bestämt namnet på din hund, är det bra att använda det så ofta som möjligt när du kallar på din hund. På så sätt byggs en stadig relation mellan dig och din hund redan från valp. När du använder hundens namn ofta och i olika sammanhang, börjar din hund naturligt lyssna till namnet, och blir van med det. Vilket betyder att din hund kommer att veta vad den heter, och lyder till order vid sitt namn. Dessutom kommer det att efter en tid kännas mer och mer naturligt att kalla din hund vid sitt nya namn.

Kom ihåg valpen i hundregistret

Glöm inte att registrera din nya familjemedlem på jordbruksverkets hundregister. På så vis känns allting mera officiellt och du får känna att allting gått rätt till. Sen kan det även vara bra att följa upp med vaccinationer, och eventuella pass om du planerar att resa med din nya skatt. Tips är förstås att kolla en extra gång att din hunds namn skrivits rätt i alla papper, lätt hänt är att en bokstav eller två blir fel när det gäller namn på hundar.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*